Home

dinsdag 8 maart 2016

Dinsdag Poppendag!

Al een tijdje spookt er iets in mijn hoofd... En nu wil ik er heel graag aan beginnen! Heb het patroon gekocht, spulletjes klaar gezocht.. 
Klaar voor de start! 



Deze lieve Lalylala pop wil ik heel graag haken. Maar... ik ben nog niet zo thuis in het haken van poppen/amigurumi's. Daarom doe ik graag mee aan de dinsdag poppendag zodat ik hopelijk wat tips kan krijgen van de ervaren haaksters/breisters die ook meedoen. 

Ik stuitte al meteen op een probleempje.. Het patroon geeft aan naald 2 of 2.5, nu wil ik dit graag haken met het verloop garen Merry go roud van Stylecraft. Op de wikkel staat naald 4, ik zat zelf te denken om naald 3.5 te gebruiken, iemand advies? 



Voor nu houd ik snel op met bloggen en ga ik starten aan dit leuke poppetje!

Fijne dag!

13 opmerkingen:

  1. Hoi Nienke,
    ik heb je er net bij gezet in mijn lijstje met links :-)
    Mijn vriendin heeft een aantal lalylala's gehaakt en volgens mij kun je het beste kijken naar het garen dat je gebruikt. Die 2 en 2½ zijn voor katoen en als je met een dunnere haakt, wordt het dichter en komt de vulling er niet doorheen. Ik denk dat 3½ goed is bij het garen dat je wilt gebruiken. De lalylala zal wat groter worden, doordat je dikker garen en een dikkere haaknaald gebruikt! Succes!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Nienke

    Als je amigurumi's haakt, kan je altijd beter een haaknaald kleiner nemen. Zodat je goed vast haakt en de gaatjes in je haakwerk niet te groot worden. Zodat wanneer je vult, de vulling er zeker niet uit komt.

    succes
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je tip Carolien, ga jouw blog ook even bezoeken!

      Verwijderen
  3. Haak een klein stukje als proef met haaknaald 3.5 mm. Voor amigurumi gebruik je altijd een dunnere haaknaald om gaatjes te vermijden.
    Wil je de twee garens op de foto combineren? Dat kan lastig zijn, omdat de dikte van de garens verschillend is en de garens van verschillende materialen zijn. Misschien kun je het catona vervangen door een effen Stylecraft Special DK. Dit kun je voor een amigurumi met dezelfde haaknaald haken als het gekleurde garen.
    Of vervang het gekleurde Stylecraft Garen door een gemeleerd katoen garen in dezelfde dikte als het effen catona.
    Anders loop je het risico dat de verschillende onderdelen niet goed op elkaar aansluiten.

    Succes en veel plezier, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik wil de twee garens graag combineren omdat ik geen huidskleur heb liggen van dezelfde dikte.. Ik had er nog niet bij stil gestaan dat de onderdelen misschien zo niet passen, dankje voor je tip!

      Verwijderen
  4. Leuk een nieuwe uitdaging, ik denk ook dat je beter 2 dezellfde diktes van garen kunt gebruiken :) Groetjes en succes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat je ook mee gaat doen met poppendag!
    En wat een leuk project ga je starten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Elizabeth, bedankt voor je berichtje! Ga jouw blog ook even bezoeken.

      Verwijderen
  6. leuke combi en gewoon even uitproberen , twee dezelfde diktes is fijn misschien dubbeldraadje catona ?
    Het wordt vast een schatje , heel veel haakplezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goede tip, die dubbele draad catona! Daar had ik ook nog niet aan gedacht haha. Fijn dat er zo veel tips komen!

      Verwijderen
  7. Misschien kun je Scheepjes Softfun combineren met het verloopgaren? Dat is dikker dan Catonia en verkrijgbaar in dezelfde huidskleur.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je berichtje, ik lees ze graag!