Home

maandag 25 januari 2016

Lief klein konijntje


Toen het nieuwe jaar begon en iedereen het over goede voornemens had, dacht ik bij mezelf volgens mij heb ik niet echt een goed voornemen voor het nieuwe jaar.. 
Tot ik na zat te denken over wat voor dingen ik nog zou willen haken! 

Ik ben gek op het haken van kussens, dekens, sjaals, omslagdoeken etc. Die leuke schattige knuffels die ik overal tegen kom vind ik geweldig, maar niet aan mij besteed dacht ik altijd, al dat getel.. en dan nog alle onderdelen aan elkaar naaien.. dat zag ik nooit zitten. Wel eens een poging gewaagd, maar dan ging het midden in een onderdeel weer mis, tel weer kwijt en dan trok ik het weer uit elkaar. 

Dus ik had een goed voornemen gevonden! Amigurumi leren haken! Ik kwam een leuk patroon tegen van een konijntje, heb de spulletjes klaar gelegd en ben begonnen. En het ging hartstikke goed mede dankzij steekmarkeerders, als ik ergens de tel kwijt was kon ik zo het begin van de toer weer vinden. 

Tadaa.... 

Hier is het lieve konijntje al! Ben er wel trots op, haha. Deze is nog niet perfect, maar goed genoeg voor een eerste knuffel vind ik. Nu maar dapper verder haken en heel wat moed verzamelen want ik wil nog zo graag een lalylala pop haken en die zijn wel wat ingewikkelder. 

Dit konijntje haakte ik met de nieuwe kleur roze van Phildar cotton 3, meringue, Erg mooie kleur roze vind ik. 
Als jullie nog tips voor mij hebben wat betreft amigurumi haken, heeeeel graag! 

Fijne dag allemaal! 

5 opmerkingen:

  1. Goed gedaan hoor, een paar amigurumi's en je hebt de smaak te pakken ;-) Ben benieuwd naar je volgende amigurumi. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik ook wel! Moet nog even bedenken wat de volgende wordt ;)

      Verwijderen
  2. Hey Nienke,
    Wat een schattig konijntje. Heel leuk. Ik had precies hetzelfde als jij, maar ik vind het nog steeds niet zo leuk die amigurumi's. Voorlopig in ieder geval haha. Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (casacreaemilia.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het eerst ook echt niet leuk hoor, maar ik wilde het gewoon kunnen omdat de amigurumi's zelf wel heeeel leuk zijn, haha!

      Verwijderen
  3. Ik kwam even naar je eerste gehaakte knuffel kijken, Nienke. Hij is goed gelukt! Echt een schatje.

    Nog een tip die ik zelf erg handig vond in het begin en nog steeds toepas: in plaats van stekenmarkeerders, gebruik ik een dun draadje die ik elke keer door de laatste steek van een toer haal. Op die manier kan je elke toer nog terugvinden. En het draadje, wat dus door je werk heen zigzagt, trek je er aan het einde zo uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt voor je berichtje, ik lees ze graag!